Marie är gäst i Årets Podd-nominerade Hjärntillskott med Lydia

Marie Wallin –

Åklagaren som gick ut genom dörren

 

Ja, så beskriver Lydia Capolicchio Marie Wallin när hon presenterar henne som sin gäst i poddavsnitt nummer 78 av podden Hjärntillskott med Lydia.

Podden, som är nominerad till priset som Årets podd av Guldpodden, har tidigare haft gäster som Christer Fuglesang, Agnes Wold, Benny Haag, Petter Askergren, Christer Olsson, Dr. Mouna, Micael Dahlen, Per Holknekt  med flera.

Alla med intressanta bakgrunder och med unika engagemang. Och alla lyfts de fram på ett Lydia-unikt sätt genom hennes professionella förhållningssätt till att föra dialog och samtal.

När Lydia och Marie möttes gjorde de det i Stockholm och det blev ett intressant samtal och ett glatt och intressant möte i stort som sedan genererade i ett 40 minuters poddavsnitt.

Såhär beskriver Hjärntillskott med Lydia avsnittet med Marie Wallin:

Idag lönar sig brott i Sverige, så pass mycket att till och med personer från andra länder tycker det är värt risken att resa hit för att göra dem. 60% av anmälda bedrägeribrott läggs ner direkt. Hälften av 1,57 miljoner handlagda brott läggs också ner direkt. Det är inget bra signalvärde för rättsväsendet. Marie Wallin är åklagaren som valde att lämna det där och sitt åklagarämbete för att istället med passion och driv utbilda poliser och allmänheten att göra rätt från början vid brott.
Trots sin bakgrund och med en möjlig hotbild utbildar hon nu dessutom unga i samma förorter där hon tidigare jobbade som åklagare. “De måste få förtroende för myndigheterna och att alla är lika inför lagen.” I det här samtalet får du veta vikten av omprövning och vad det innebär men också hur en fd åklagare hanterade metoo-effekten när den drabbade henne själv. Bara i Hjärntillskott med Lydia.

Lyssna och lär!

https://www.bestseller.se/podcast/78-marie-wallin-aklagaren-som-gick-ut-genom-dorren/