Att polisanmäla brott med kvalitet

Att polisanmäla brott med kvalitet

På temat de brottsutsatta företagarna – som inte är ett så särskilt upplyftande tema – är det ändå en ljuspunkt att nu läsa denna nyhet från Företagarna Västra Götaland:

Framgångsrikt brottsförebyggande arbete i Stenungsund – Företagarna (foretagarna.se)

Det är så allvarligt med alla de brott som butikshandlare utsätts för – dag ut och dag in. Det är bland annat stölder och datorbedrägerier (det brott som sker vid manipulation med självscanningen) men även ofredanden, olaga hot, skadegörelse och rån.

Ja, listan kan göras lång.

För att alla dessa brott inte bara ska ”försvinna” i den allmänna anmälningsupptagningen hos en hårt belastad Polismyndighet är det – för att ge Polismyndigheten de bästa av förutsättningar att komma i mål med utredningarna – så viktigt att de anmäls med precision och kvalitet.

Därför är det som sagt kul, mitt i allt dystert, att läsa om detta i dag. Att läsa att det kvalitetsarbete som Marie Wallin och Rätt Nu fått förmånen att starta upp tillsammans med Stenungsunds Köpmannaförening; det ger effekt.

Orka fortsätta arbeta rätt! 

Dela:

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin

Mera Nyheter

Intervjuad i SRF-konsulternas tidning Konsulten

Penningtvätt igen! Intervjuad om vilken viktig roll revisions- och redovisningsbranschen har för att förhindra penningtvätt, om vikten av tydlighet i hur tillsynsmyndigheterna utövar sin tillsyn,

Kontakt