Brottet näringspenningtvätt och de straffrättsliga reglerna – fler och fler får upp ögonen!

Brottet näringspenningtvätt och de straffrättsliga reglerna – fler och fler får upp ögonen!

För Marie Wallin, som sedan länge (2014) vetat om hur det straffrättsliga reglerna om penningtvätt hänger samman med de administrativa är det nu väldigt glädjande att fler och fler får upp ögonen för det.

I förra veckan var hon – som ett konkret exempel på detta – återigen inbjuden som föreläsare som en del av kursen Diplomerad AML specialist hos IFU Handelshögskolan i Stockholm.

 

Och tidigare samma vecka var hon även en av talarna vid GRC Konferensen i Stockholm.

 

Den 3-4 maj är Marie också en del av Penningtvättsdagarna i Stockholm

Då ska hon föreläsa om just hur de två regelverken hänger samman i programpunkten som också avslutar hela konferensen på eftermiddagen den 4 maj och hon ser verkligen fram emot det!

 

Om du vill veta mer om hur de här reglerna hänger samman och hur det kan få en konkret inverkan på ditt riskarbete och din riskhantering – då är du givetvis välkommen att höra av dig till Rätt Nu AB. Marie både utbildar och agerar som konsult i enskilda frågor i  detta viktiga ämne om penningtvättsrisker och hur du skyddar din verksamhet på bästa sätt från att möjliggöra penningtvätt och/eller vara en del av detta smutsiga samhällsproblem.

info@rattnu.se 

 

Dela:

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin

Mera Nyheter

Intervjuad i SRF-konsulternas tidning Konsulten

Penningtvätt igen! Intervjuad om vilken viktig roll revisions- och redovisningsbranschen har för att förhindra penningtvätt, om vikten av tydlighet i hur tillsynsmyndigheterna utövar sin tillsyn,

Kontakt