Vågar du att INTE ha koll på den straffrättsliga penningtvätten?

Vågar du att INTE ha koll på den straffrättsliga penningtvätten?

Om vi ska tänka risker om penningtvätt – på riktigt!

Då finns det ett straffrättsligt regelverk också – sedan 2014 – och fler företag och organisationer börjar förstå att de behöver ha mycket bra koll även på de straffrättsliga riskerna.

Och dessa regler gäller alla som är straffmyndiga i Sverige.

Det handlar alltså inte om att Penningtvättslagen (PTL) är tillämplig eller inte. Det är viktigt att veta. 

Jag har skrivit den här boken med förlag Studentlitteratur om det! Jag påstår att den är mer aktuell än någonsin.

Läs mer om den genom att följa länken här, där du enkelt även kan beställa den.

Penningtvätt och straffrätten – 9789144155746 | Studentlitteratur

Fler och fler företag och organisationer börjar som sagt förstå vikten av att ha mycket goda kunskaper även om de straffrättsliga reglerna om penningtvätt. Till exempel vid fordonsfinansiering: vad finns det för straffrättsliga penningtvättsrisker då?

Ett stort tack till Finansbolagens Förening och Säkerhetsgruppen där med bland andra MRF Motorbranschens Riksförbund, Larmtjänst och Svenska Bankföreningen att jag nu i november fick förmånen att, tillsammans med andra experter, vara en del av Säkerhetsgruppens informationsmöte om bland annat penningtvätt vid fordonsfinansiering.

 

Behöver du och ditt företag bli vassare på detta?

Jag skräddarsyr föreläsnings- och utbildningsupplägg om hur den straffrättsliga penningtvätten hänger ihop med den penningtvätt som det – tyvärr – mest handlar om i media kopplat mot företag; den enligt Penningtvättslagen (PTL). Men straffrätten är mer heltäckande än PTL och om en riskhantering om penningtvätt ska vara värd namnet behöver även den straffrättsliga dimensionen omfattas.

Du är välkommen att kontakta mig på info@rattnu.se så kan jag berätta mer om hur vi skulle kunna lägga upp en utbildning/föreläsning om det här för just dig och din verksamhet.

Tack så länge!

Marie

Dela:

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin

Mera Nyheter

Intervjuad i SRF-konsulternas tidning Konsulten

Penningtvätt igen! Intervjuad om vilken viktig roll revisions- och redovisningsbranschen har för att förhindra penningtvätt, om vikten av tydlighet i hur tillsynsmyndigheterna utövar sin tillsyn,

Kontakt