Marie kommer vara en del av ”En kväll mot kvinnovåld – kvinnonatten”

Marie kommer vara en del av ”En kväll mot kvinnovåld – kvinnonatten”

Tillsammans med Lydia Capolicchio, journalist, Markus Antonsson, polis och Carl, före detta livvakt kommer Marie att diskutera samhällsproblemet brott mot kvinnor.

Allt kommer att ske på kvällen den 7 mars i Stockholm och mer information om denna kvinnonatt finns på länken här – där du även kan anmäla dig för att kunna vara med på plats:

En kväll mot kvinnovåld – kvinnonatten (simplesignup.se)

Lite ur programmet:

Lydia Capolicchio, journalist och författare till romanen Gift – Löftet till min väninna om frustrationen att vara nära en vän där allt är försent och där det inte finns blåmärken som bevis.

”Ibland kan verkligheten vara för grym att ta in medan romanen långsamt tar med läsaren till platser som hen aldrig vågat besöka förut.”

Marie Wallin, jurist och författare till boken Sexualbrotten och brotten mot kvinnor samt specialist inom straff- och processrätt.

Hon har tidigare arbetat som både kammaråklagare och adjunkt i juridik vid Stockholms universitet och Polishögskolan. Efter sina år som åklagare har Marie bred erfarenhet av att leda förundersökningar, bland annat om just brott i nära relationer, varför hon vet vad som ”håller” och vad som ”krävs” vad gäller bevisning. Sedan 2019 driver hon sitt eget företag, Rätt Nu AB, där hon bland annat utbildar inom Polismyndigheten och ger ut läroböcker.

Vi skulle kunna förhindra de värsta brotten i nära relationer om rättsväsendet och polisen utnyttjade lagen bättre. Mycket handlar om okunskap.”

Polisinspektör Markus Antonsson Gruppchef/Projektledare IGOR 2021 startade Citypolisen i samarbete med Socialtjänsten Södermalm pilotprojektet IGOR (I gemensam organisation mot relationsvåld) med syftet att på olika sätt minska våldet mot kvinnor i nära relationer. Genom sitt uppsökande och nytänkande arbetssätt utför projektet en rad olika åtgärder mot våldsutövarna och erbjuder samtidigt ett utökat stöd till våldsutsatta. Markus är gruppchef, projektledare och operativ polis i och för IGOR, och har arbetat som polis i 19 år.

”Det är för just er vi myndigheter och civilsamhälle finns till. Vi ska erbjuda er det stöd och den hjälp ni behöver. Vi kommer aldrig att ge upp kampen om ett tryggt hem och ett samhälle fritt från våld.”

Carl, före detta livvakt numera säkerhetskonsult; Åren utomlands som den ständigt redo var över. Han återvände till Sverige för ett lugnare liv. Inga fler biljakter, inga nödutgångar, inga vapen eller bilbomber. Det är då det smäller. I en lekpark i Stockholm, mitt på dagen, blir Carl med berått mod beskjuten med flera skott i kroppen och attackerad med syra i ansiktet i ett svartsjukedrama. Något som förändrade hans liv totalt.

Idag jobbar Carl bland annat med skyddsinsatser på uppdrag av socialtjänst och polisen med ärenden främst inom våld i nära relation.

”Jag upplever att våldet i nära relationer har ökat och majoriteten av våra uppdrag kommer från socialtjänst.”

 

Jag hoppas verkligen att vi ses den 7 mars!

 

Dela:

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin

Mera Nyheter

Intervjuad i SRF-konsulternas tidning Konsulten

Penningtvätt igen! Intervjuad om vilken viktig roll revisions- och redovisningsbranschen har för att förhindra penningtvätt, om vikten av tydlighet i hur tillsynsmyndigheterna utövar sin tillsyn,

Kontakt